Stressinhallinta – Miksi käyttää juuri Paranemisen avainta?

Stressinhallinta, vapautuminen
Stressinhallinta – Miksi käyttää juuri Paranemisen avainta?

Olen ollut pienestä pitäen suorittaja ja kova stressaaja. Minulle stressinhallinta oli sitä, että juoksin elämää lujaa ja aina niin pitkään kunnes lopulta joko seinä nousi kuin tyhjästä vastaan ja kaatoi maahan tai sitten jalat pettivät lopulta alta. Pysähdys tuli aina pakotettuna. Stressi hallitsi minua, enkä minä sitä.

Kun Paranemisen avain tuli elämääni, opin vihdoin sen, mitä olin aina toivonut ja tarvinnut. Opin käsittelemään ja hallitsemaan stressiäni, eikä se enää hallinnut minua. Opettelin päivittäin rauhoittumaan, hengittämään, pysähtymään. Sain opetella kuuntelemaan ja tunnistamaan tunteitani. Sain työstää stressini juurisyitä. Paranemisen avaimella pystyin purkamaan tunteita sisältäni ja vapautumaan niiden taakasta.

Miksi juuri Paranemisen avain on hyvä menetelmä stressinhallintaan?

Se on ensinnäkin helppo ja tehokas. Ei vaadi mitään ulkoisia tekijöitä. Kyseessä on itsehoitomenetelmä eli pääset itse käyttämään sitä ja silloin kun itse haluat. Miten voimauttavaa! Jotta tuloksia näkee, on kuitenkin tehtävä myös jotain sen eteen. Eli systemaattinen harjoitusten tekeminen on tarpeen, mutta sekin on menetelmän hyvä puoli. Systemaattinen, jatkuva stressitason laskeminen ja itsensä äärelle pysähtyminen on ollut itselleni keskeistä stressinhallinnassa. Se toimii myös ennaltaehkäisynä. Ei enää ongelmiin tarttumista vasta siinä vaiheessa kun on pakko.

Suositus Paranemisen avain -yleisharjoituksen (universaalin avaimen) tekemiseen on kolme kertaa päivässä ja 6 minuuttia kerrallaan. Voit etsiä omaan päivääsi sopivan rytmin. Itse teen aamuisin, jotta päivä käynnistyy paremmin. Päivän päätteeksi, jotta on helpompi irtautua työstä ja siirtyä vapaa-ajan viettoon. Viimeiseksi illalla nukkumaan mennessä, jotta on helpompi nukahtaa. Älä kuitenkaan ota stressiä siitä, jos et saa kolmea harjoitusta päivään mahtumaan. Pyri tekemään päivittäin ja yritä löytää aika useampaan kertaan, mutta ole armollinen itseäsi kohtaan, jos on päiviä, ettei esimerkiksi yllättävien tilanteiden vuoksi siihen pysty. 6 minuuttia kolme kertaa päivässä voi kuulostaa ensi alkuun paljolta, mutta ei se käytännössä ole sitä. Huomaat myös, miten paljon energiaa saat siitä, jolloin on sen arvoista siirtää herätyskelloa 10 minuuttia aikaisemmaksi.

Paranemisen avain -menetelmän avulla pääset työstämään niitä rajoittavia uskomuksia, jotka aiheuttavat sinulle stressiä. Menetelmä on siis niin paljon enemmän kuin vain rauhoittumista (mikä on toki myös keskeistä). Olen itse kokeillut erilaisia rentoutusmenetelmiä elämäni aikana, mutta minulle on ollut vaikeaa pysähtyä ja koittaa tyhjentää mieltä. Tai olen saanut siitä vain lyhytaikaista/väliaikaista apua, koska en ole päässyt kiinni niihin syihin, jotka jatkuvasti nostivat stressitasoani. Paranemisen avaimella pystyn sekä laskemaan stressitasoani rauhoittumalla että työstämään minua vaivaavia asioita. Kehoa oman kehon energialla aktivoimalla mukana on myös konkreettinen aspekti, mikä helpottaa keskittymistä rauhoittumiseen.

Kun pystyy korjaamaan väärää ohjelmointia (esimerkiksi pelkoa epäonnistumisesta), stressi ei nouse jatkossa enää samalla tavoin. Tilanteissa toimii eri tavoin kuin ennen. Menetelmä on syvällinen. Hienous on siinä, että voit työstää mitä tahansa sydämen tason ongelmia eli mikä ikinä sinua vaivaakaan ja mitä eteesi tuleekaan.

Mitä jos antaisit menetelmälle mahdollisuuden?

Haastan sinua tutustumaan ja kokeilemaan. Ehkä sinäkin löydät Paranemisen avaimesta itsellesi menetelmän, jolla saat oman elämäsi stressin hallintaan? Itse lähdin aikanaan kokeilemaan ajatuksella, että minulla ei ole mitään menetettävää. Ja mikä matka siitä käynnistyikään! En olisi ikinä uskonut, miten eheyttävä ja positiivinen muutos on mahdollista. Uskallatko sinä antaa tälle menetelmälle mahdollisuuden?

 

Verkkokaupassani on tarjolla Paranemisen avain -tutustumispaketti (39 €, sis alv.), jonka avulla pystyt lähteä itsenäisesti tutustumaan menetelmään. Lisäksi löydät sieltä syventävän Paranemisen avain -workshopin tallenteen. Näiden avulla pystyt edetä itsenäisesti työskentelyssäsi. Tutustu niihin täällä. Sivuiltani löytyy lisätietoa menetelmästä sekä valmennuspalveluistani.

Paranemisen avain -menetelmän on kehittänyt amerikkalainen psykologian ja luonnonlääketieteen tohtori Alexander Loyd.